CNN ne želi više Piersa Morgana jer kritikuje Ameriku zbog oružja

Američka TV kuća CNN, objavljeno je u nedjelju, više neće emitovati emisiju britanskog novinara Piersa Morgana. Na CNN-u, čini se, možete kritikovati sve, ali kada govorite o Americi, bolje budite oprezni.

Nakon i zvaničnog objavljivanja da se emisija, koju je Morgan vodio poslije legendarnog Larryja Kinga, ukida, on je kratko prokomentirao da nema sumnje da se američka publika umorili od Britanca koji stalno govori o američkim kulturnim pitanjima, pa i o pravu Amerikanaca da nose oružje.

Morgan je poznat po tome što je kontinuirano tri godine na CNN-u kritikovao Ameriku zato što njeni građani imaju pravo nositi oružje, odnosno zbog nedovoljne kontrole oružja. Kada je karajem 2012. godine naoružani napadač u Connecticutu počinio masovna ubistva u školi, Morganova kritika je bila toliko žestoka da je izazvala revolt kod Amerikanaca, pa je čak 56.000 ljudi potpisalo peticiju u jednom danu tražeći da se Morgan deportuje iz SAD-a. Mnogi su bili mišljenja da je Morgan pretjerao u zagovaranju izmjene Drugog amandmana na američki Ustav koji govori upravo o ovom pitanju.

Poznati voditelj je i nedavno na svom Twitteru komentirao tekst o povećanju proizvodnje oružja u SAD-u za 30 posto nazvavši to “zastrašujućim”. National Rifle Association, američka organizacija koja zagovara pravo građana da posjeduju i nose oružje, je također reagirala, odnosno slavodobitno su na Twitteru objavili da se Morganova emisija ukida, na šta je on uzvratio: NRA ne bih se previše uzbuđivao na vašem mjestu, nisam još gotov s vama.

Slavni voditelj je također priznao i to da je gledanost emisije pala. Morganova posljednja emisija vjerovatno će biti emitovana u martu, a pretpostavlja se da će voditelj ostati na CNN-u, ali da će raditi nešto drugo.

(klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *