Clint Eastwood sumnjao u glumačko umijeće Lady Gage u filmu “A Star Is Born”

Clint Eastwood, jedno od najvećih glumačkih imena svih vremena, nedavno je otkrio da je imao sumnje u Lady Gagu kada je riječ o ulozi u filmu “A Star Is Born”, prenosi NME.

U razgovoru za Extra TV legendarni glumac i reditelj je rekao kako smatra da je Bradley Cooper odradio odličan posao na filmu, ali da baš i nije bio oduševljen kada je prvi put čuo da će se s njim u glavnoj ulozi naći poznata američka muzičarka.

“Bilo je mnogo stvari u vezi s kojim nisam bio siguran kada je riječ o filmu ‘A Star Is Born’. Jedna od njih je svakako i uloga Lady Gage u filmu. Tačnije, nisam bio siguran da li je ona bila pravi izbor za ulogu, ali sam se kasnije ipak uvjerio da je ona svoj dio posla odradila fenomenalno”, kazao je Eastwood.

“A Star Is Born” je film koji je nailazio samo na pohvale od premijere u oktobru, a Lady Gaga je nastupila kao Ally Meine koju su mnogi kritičari i filmski fanovi izdvojili kao vrijednu najviših pohvala.

Također, ovaj film se našao i u konkurenciji za neke od najprestižnijih filmskih nagrada među kojima se izdvajaju Zlatni globus i Grammy.

Zanimljivo je istaći i to kako je i Clint Eastwood na samom početku povezivan s navedenim filmom, ali se na kraju ipak nije našao među glumačkom ekipom.