Članovi grupe ABBE nakon par godina opet zajedno ?

ABBAABBA je bila švedska pop-grupa, osnovana u Stockholmu 1972. god.. Ostala je komercijalno najuspješnija švedska i jedna od najpopularnijih grupa u historiji pop-muzike. Grupa je dominirala top-listama od 1972. do 1983. Postali su poznati nakon pobjede na Eurosongu 1974. s pjesmom ‘Waterloo’. Razišli su se početkom 1983.

Ime “ABBA” dolazi od prvih slova imena svakog člana grupe:

Agnetha Åse Fältskog
Björn Kristian Ulvaeus
Benny Bror Göran Andersson
Anni-Frid “Frida” Synni Lyngstad

ABBA nikad nije zvanično objavila razlaz, ali za grupu se dugo vremena smatra da više ne postoji. Njihov posljednji javni nastup bio je 11. 12. 1982. u jednom britanskom TV-šouu .
U januaru 1983. Agnetha je počela sa snimanjem solo albuma, pošto je Anni-Frid s velikim uspjehom objavila album ‘Something’s Going On’ nekoliko mjeseci ranije.

Naime, članovi legendarne švedske grupe ABBA prvi su se puta nakon 2008. godine našli svi na jednom mjestu i to povodom otvaranja jednog restorana  inspiriranog njihovom karijerom, uređenog u stilu grčke taverne.

Za očekivati je bilo da će novinari u Stockholmu odmah krenuti sa pitanjima o mogućem povratku na scenu, ali na  sva  takva pitanja su ostali bez odgovora.

Članovi benda u razgovoru za The Guardian, prije dvije godine, nisu odbacili i mogućnost da opet nekada zajedno snimaju.

https://youtu.be/Sj_9CiNkkn4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *