Chuck Norris tuži CBS i Sony TV zbog neplaćanja profita od serije “Walker, Texas Ranger”

CBS i Sony Pictures Televizija se suočavaju sa tužbom za prekršaj od 30 miliona dolara zbog navodnog neplaćanja dogovorenog profita za seriju “Walker, Texas Ranger” iz 1990-ih sa glavnom zvijezdom Chuckom Norrisom.

Tužba podnijeta u utorak od strane Norrisove kompanije Top Kick Productions u Los Angelesu, tvrdi da CBS nije platio Norrisu preko Top Kick-a, 23% “od profita zarađenih od eksploatacije Walkera , “Efektivno kada je CBS pristao da postane glavni distributer serije.

“Umjesto toga, CBS i Sony su materijalno kršili ugovorne dužnosti koje su dugovali gospodinu Norrisu i njegovoj kompaniji Top Kick”, navodi se u tužbi. “Konkretno, optuženi su svjesno pokušali da prodaju i distribuiraju Walker-a na načine koji su dizajnirani da prikupe značajne naknade i prihode od tekućeg iskorišćavanja Walker-a, ali bez da moraju poštovati ili platiti Top Kick i tako su prekršili dogovor o plaćanju 23% od ukupnog profita”.

U odjelu, Top Kick tvrdi da je “CBS bio među mrežama koje su bile potpuno upoznate sa uspjehom Chuck Norrisa, historijom, brendom i imidžom, što je dovelo do toga da se CBS odluči da postane glavni distributer Walker-a”.

Walker, Teksas Ranger, kojeg je glumio Norris kao član Texas Rangerske divizije, emitovan je osam sezona na CBS-u od 1993-2001. Serija je emitovana u više od 100 zemalja i bila je inspiracija za film “Trial by Fire” iz 2005. godine.

Advokati Mark D. Baute i Scott J. Street iz Baute Crochetiere & Hartley LLP predstavljaju Norrisa i Top Kick u tužbi.