Home / Vijesti / Christina Rosmini predstvila novi album “Lalita”

Christina Rosmini predstvila novi album “Lalita”

christina-rosmini-lalitaGalazbeni izraz Sredozemlja

Poznata u svim dijelovima Starog kontinenta, Christina Rosmini je upravo predstavila svoj novi album nazvan “Lalita” u posjećenom pariškom hramu glazbe, poznatom clubu “Le Zèbre”. Pjevačica je od svojih španjolsko-korzikansko-talijanskih predaka naslijedila životnu veselost i umjetnost predstavljanja, kojom ističe jačinu osobne i osjećajne snage, jedinstvenog tonaliteta. Njezine originalne kompozicije s uticajima južno američke glazbe, flamenca, orijetalnih napjeva upotpunjeni su rijetkom nadarenosti pisanja stihova. Sve to čini od umjetnice posebnu i rijetku osobu, koju svakako treba čuti i vidjeti.

Posebna, strastvena i privlačna, Christina Rosmini je od početka karijere znalački ostavorila osobni univers, baziran na tradicionalnim glazbama Sredozemlja. Njezina glazba obojena izvornim mediteranskim melodijskim uticajima, dozvoljava joj povesti slušatelje u njezin, osobni teatar u kojem su iskazani sadržaji obavezno prihvaćeni i prenoseni. Svojstvena poezija reflektira humanost, spriritualnost ali i feminizam, stilom što se ogleda u stihovima i humoru. Kompozicije se obnavaljaju zahvaljujući nadahnjućim sadržajima – toplim pejzažima i načinima postojanja europskog juga u koje je utkan flamenco, francuska trubadurska glazba pa arapsko-andaluzijski ritmovi što neprestalno ispoljavaju tradiciju i modernitet. Njezin kristalni i topli glas se usklađava sa pjevačicinim bićem-plemenitim, osjećajnim i magnetskim.

Nomadstvo kao način postojanja

Christina Rosmini predstavlja publici posebnu interpretaciju obogaćenu upečtaljivom scenskom prisutnosti i komunikativnom energijom, što godinama prouzrokuju oduševljenje publike. Prvi album “Pod narandžinim drvetom” je isticao planetarne napjeve i Harmoniu Mundi, jednako kao i nastupi nazvani “Druge obale”, odveli su je u Latinsku Ameriku, Indiju, Srednji Istok ali i u mitsku, parišku “Olympiu”.

Novim albumom “Lalita” koji je korealizirala i osigurala umjetničko vodjstvo, pjevačica se potvrdila kao kompletna i autentična umjetnica. Ostvarila je originalne, nadahnute i melodične kompozicije, osobne i osunčane, koje je upisuju u red bezvremenskih i velikih autora-kmpozitora-interpreta francuske sansone i najdopadljivijih pjesama cijelog Sredozemlja.

Christina Rosmini priprema nastupe po Francuskoj pa će preko Belgije i Njemačke u Skandinavske zemlje gdje je njezina glazba poznata i cijenjena. Potom kreće ka jugoistoku Starog kontinenta, posto se zanima za napjeve slavenskih područja, Grčke, Albanije i Turske.

Džana Mujadžić