Chernobyl: Novi hit HBO-a je serija sa najboljom ocjenom na IMDb-u svih vremena!

Nova miniserija HBO-a apsolutni je hit među gledaocima.

Ne samo da iz svakog ćoška iskaču riječi hvale za ovu seriju, već je trenutno najbolje ocijenjena TV serija svih vremena na IMDB-u, sa nevjerovatnom ocjenom 9.7.

Riječ je o petodjelnoj miniseriji Chernobyl, koja priča zastrašujuću priču o poznatoj nuklearnoj katastrofi u ukrajinskom gradu 1986. godine. 

Prve minute serije Chernobyla donose nam ‘kraj’ jednog od naučnika, koji je prvi upozoravao na razmjere horora u Pripjatu, a onda se vraćamo dvije godine i jednu minutu kroz vrijeme u trenutak eksplozije.

Potom slijedi spektakl – dijaloga, scenografije, autentičnosti, glume … svaki detalj urađen je vrhunski.

Kako je to napisao Will Gompertz s BBC-ja “ovo je serija koja vas neće samo natjerati da mislite o njoj, nećete moći spavati zbog nje”…

BBC joj je dao pet zvjezdica, baš kao i irski Independent koji je kazao kako ovako nešto nije viđeno u historiji televizije.

Seriju je napisao Craig Mazin, a režirao Johan Renck. Možete je gledati na kanalu HBO ili na servisu HBO GO – dosad su emitirane tri epizode.

Ali nisu samo kritičari oduševljeni Chernobylom, serija je potpuno zaludjela i ‘obični svijet’ koji na društvenim mrežama ne prestaje pisati kako gledaju remek-djelo.