Cher bolesna i na ivici propasti

cherČim se pojavila na sceni prije nekoliko decenija, pjevačica Cher proglašena je kraljicom pop muzike.
Iz godine u godinu, njen uspjeh bio je sve veći i uskoro je postala najpopularnija i najbogatija muzička zvijezda, ali sreća se nedavno okrenula.

Naime, sedamdesetogodišnja Cher se još osamdesetih godina zarazila opasnim virusom, koji je tek prije nekoliko mjeseci počeo da uzima danak i pjevačicino zdravstveno stanje je sve gore.

Njeni prijatelji su otkrili da popularnoj Cher otkazuju organi, jedan po jedan. Porodica joj je okrenula leđa, a bivša milijarderka je sada na ivici egzistencije.

Još krajem osamdesetih dijagnostikovan joj je Epstejn-Barov virus, vrsta herpesa, koja može da uzrokuje otkazivanje organa i nekoliko vrsta raka.

“Bila sam stalno bolesna, skoro da me je ubila upala pluća. Ljekari su mi prvo govorili da sam luda i da pretjerujem, ali ipak su otkrili da sam teško bolesna”, otkrila je pjevačica.

Zbog zdravstvenog stanja Cher je morala da napravi pauzu u karijeri, jer više ne može da izdrži nastupe, a kamoli naporne turneje, koje je baš iz ovog razloga više puta prekidala i otkazivala. Kako bi preživjela, pjevačica jermenskog porijekla počela je da snima reklame.

Izuzev mnogo novca kojei je potrošila na neuspjela liječenja, pjevačica je izgubila bogatstvo i zbog nekontrolisanog trošenja i rasipanja, kao i loših ulaganja. Kada se tome dodaju brojne pauze u karijeri i izostanak abnormalnih honorara na koje je navikla, njen novac se jednostavno istopio.

Danas je Cher u najgoroj situaciji koja ju je ikada zadesila – zdravlje joj je narušeno, a nema kome da se obrati osim nekolicini prijatelja. Iako ima dvoje djece, američki mediji odavno pričaju da je s njima u jako lošem odnosu, isto kao i sadva bivša muža.

Zbog svega ovoga, pjevačica se potpuno povukla iz javnosti.

“Ona želi da umre na miru i da ne opterećuje nikoga svojim problemima”, istakli su prijatelji slavne zvijezde, dok su njene komšije otkrile novinarima da je pjevačica zbog bolesti neprepoznatljiva i da čak ne može normalno ni da hoda.