Caviezer: “Pasija: Uskrsnuće” će biti najveći film u historiji

Mel Gibson još uvijek radi na nastavku najkontroverznijeg filma među blockbusterima “Pasija: Uskrsnuće”. O filmu se vrlo malo zna jer je produkcija obavijena velom tajne, ali Jim Caviezer, koji glumi Isusa u filmu, tvrdi da se radi o najvećem filmu svih vremena.

Po prvi put u historiji filma jedan će projekat prikazati događaje nakon Isusove smrti. Novi film “Uskrsnuće” (The Passion of the Christ: Resurrection) započinje tamo gdje je “Pasija” završila, tj. u trenutku Kristova ukopa, nakon kojeg će se, trenutak po trenutak, detaljno pripovijedati o događajima koji su uslijedili tri dana nakon Isusove smrti.

Prvi film je snimljen 2004. godine s budžetom od 30 miliona dolara. Usprkos globalnoj antipropagandi i kontroverzama, zaradio je 600 miliona dolara. Režiser Mel Gibson optuživan je za antisemitizam, a film je šokirao publiku zbog količine prikazanog nasilja.

Nakon što je od Gibsona dobio na uvid činjenice o nastavku “The Passion of the Christ: Resurrection”, Caviezel je izjavio da je siguran kako će svijet uskoro vidjeti najveći film u historiji, i da je sigurno kako će povući za sobom više kontroverzi nego što je to uspio prvi film.

Nastavak se fokusira na uskrsnuće i pale anđele, a za sada još uvijek nema postera niti trailera filma. Realizacija filma odvija se u tajnosti, s ekipom koja je vezana ugovornim obavezama poštovanja diskrecije. Ono što se zna jeste da će Isusovu majku Mariju tumačiti Rumunka Maia Morgenstern, dok Bugarin Christo Jivkov igra Ivana, Isusovog omiljenog učenika.

Oni koji poznaju Gibsonov režiserski rad znaju da on još od “Bravehearta” i “Apocalyptoa” insistira na historijskim činjenicama, te da ide toliko daleko da prakticira korištenje arhaičnih jezika. Nema sumnje da publika širom svijeta s nestrpljenjem iščekuje Gibsonov novi film …

Ostavite komentar