Castellitto snima sa Jasminom Trincom

jasmine-trincaEkipa je aktualno u Rimu gdje glumac-reditelj nanovo snima, ostvarujući šestu suradnju sa suprugom irskog porijekla Margaret Mazzantini koja je ostvarila scenario. Fotografija je povjerena Gianu Filippu Carticelli a produkciju osigurava “Indigo” sa “AT Filmom”.

Naziv ostvarenja je “Srećnica”/Fortunata/, a glavnu ulogu u novom poduhvatu Sergia Castellitta tumači Rimljanka bosanskohercegovačkog porijekla Jasmina Trinca koju u Italiji zovu Jasmine. Uz nadarenu glumicu su i Stefano Accorsi, Alessandro Borghi, Edoardo Pasce i danas 73-godišnja Hanna Schygulla.

“Srećnica” opisuje postojanje mlade majke koja uprkos neuspješnom braku ne napušta ostvarenje dugogodišnjeg sna-otvaranja frizerskog salona preko kojeg izaziva sudbinu, ostvarujući osobnu emancipaciju, nezavisnost i pravo na sreću.

-Srećnica je ženski kvalitativni pridjev posebnog značenja- ističe reditelj a ponajviše označava sudbinu koju svi ne zaslužuju. Muškarci u recitu se ne slažu sa Fortunatinom radosti ali vidjet ćemo …

Univrsal Pictures International će distribuirati film na svjetskoj razini.

Džana Mujadžić