Cannes: usvojen projekt filma “The Libertine”

Johnny-Depp-Marion-CotillardDSK ponovo na filmu

Nakon Gérarda Depardieu i Jackie Bisset, mlađi i slavniji par sedme umjetnosti Johnny Depp i oscarizovana Mafrillon Cotillard će na velikom ekranu tumačiti Dominique Strauss Kahna i bivšu suprugu, bogatu naslijednicu i novinarku Anne Sinclair. Ostvarenje će se snimiti na engleskom jeziku pod nazivom “The Libertine” i rediteljskom palicom tvorca “X Men-a” i “Rush Hour-a”, Bretta Ratnera. Projekt je predstavljen i usvojen u sklopu programa “Filmskog tržišta”, 69. izdanja festivala u Cannes-u.

Polovicom svibnja 2011. oči svijeta su se sa kanske smotre sedme umjetnosti iznenada okrenule prema New Yorku gdje je bivši direktor, svjetskog Monetarnog Fonda i ozbiljan kandidat za predsjednika Francuske, seksualno napao sobaricu hotela “Sofitel”. Događaj je bio planetarni šok!
Predstavljen prije dvije godine također na Međunarodnom Filmskom Festivalu u Cannesu, dostupan jedino na internetu galske grupe “Wild Bunch”, film Abela Ferrare je sadržavao mnoštvo seksualnih skandala imućnih močnika, policijske ustupke i usluge, iznamljenu kuću na Manhattanu u kojoj je u udobnom pritvoru, boravio DSK. Djelo nazvano “Welcome to New York” se nije svidjelo kritičarima ali je često postavljano na individualne, video platforme.

Romancirana drama

Aktualno se na najslavnijoj svjetskoj smotri sedme umjetnosti jedan američki cineast zanima za “slučaj DSK” koji je za pet proljeća od događaja promijenio isto toliko zanimanja, rastavio se pa oženio dobro mlađu životnu suputnicu. Nekadašnja supruga je također uplovila u nove, bračne vode i nastavlja novinarski poziv na velikom francuskom radiu Europe 1, pa učestvuje u brojnim tv. emisijama i programima.
Naučen na super produkcije, Brett Ratner će uskoro započeti snimanje dugometražne fikcije bazirane na stvarnim događajima, pod nazivom “The Libertine” i slavnim pa traženim protagonistima: Johnnyjem Deppom i galskom zvijezdom Marillon Cotillard. Priča je dramatičnija i više romansirana, od stvarnih dogđaja u “Sofitelu”

“Warner Bross” je kupio autorska prava od scenariste Bena Kopita, sina čuvenog Arthura, autora “Nine”, imenovanog za priznanje Pulitzer i “Tony Awards”. Uspio je izaći iz anonimnosti i uspješno započeti osobnu karijeru. Ben Kopit je završio poznata sveučilista UCLA i Columbia. Moćni i imućni prekooceanski producent “Warner Bross” kojeg su oformile poljske izbjeglice u “zlatno doba” svjetskog filma, koristi kansku manifestaciju kao poseban test medijskog interesa za projekt kao i umijesne financijske opite.

Džana Mujadžić