Cabin Fever Patient Zero (2014) (recenzija)

Film može različito da se ocjeni. Meni recimo padaju napamet tri ocjene: “Nije loš”, “Jašta nego da je loš”, i “Bolje oguli jabuku”.

“Nije loš”, reći će oni koji baš nisu pretjerano izbirljivi, i kojima je sasvim dovoljno da gledaju gologuze medicinske sestrice kako se šepure po bolnicama.

“Jašta nego da je loš”, reći će oni koji ipak odluče da pogledaju ovaj film, a nije im dovoljno da u filmu vide gologuze sestrice i pretjerano krvave scene ubijanja.

“Bolje oguli jabuku”, reći će oni koji su kao ja pogledali film i shvatili da je bolje da se oguli jabuka, nego da se gleda ovakva vrsta budalaštine.

Ako ste ljubitelj golotinje, i krvavih scena, koje baš nemaju pretjerano velike veze sa logikom, i nisu vam uopšte bitni u filmu: radnja filma, kvaliteta glume, pouka filma, i uopšte svrha postojanja nekog ovakvog filma, onda je ovo film za vas.

Ostali koji biraju šta će gledati, i ne žele da gube vrijeme, mogu slobodno da ga zaobiđu na kilometre, i radije uplate na televiziji neku od turskih sapunica, jer ipak je u tim sapunicama više logike i pouke nego u filmu Nurse 3D.
To što je u 3D-u vjerovatno znači da će, ako kojim nesretnim slučajem odete u kino, pokoja stvarčica da vam leti ka glavi. I to je vjerovatno sve što se ima vidjeti u ovom filmu.
U 2D-u, bar što se mene tiče, nema apsolutno ništa.