Početna / Vijesti / Bubnjar Phil Collins više nikada ne bi potpisao predbračni ugovor

Bubnjar Phil Collins više nikada ne bi potpisao predbračni ugovor

Phil Collins, bivši bubnjar i pjevač legendarnog pop-rock benda Genesis, iza sebe ima tri propala braka, ali ipak ne isključuje mogućnost da jednoga dana opet stane pred oltar.

Engleski muzičar u intervjuu za australsko izdanje časopisa “Rolling Stone” objasnio je pod kojim uvjetima bi ponovno izrekao sudbonosno da.

– Više nikada, ali baš nikada, ne bih potpisao predbračni ugovor. To je najobičnija zamka u kojoj nema ni trunke etičnosti. Ko uopće vjeruje u to? Kunemo se u vječnu ljubav, ali želimo se osigurati, za svaki slučaj, zlu ne trebalo – sarkastičan je Collins.

On je na vlastitoj koži osjetio svu, kako kaže, surovost predbračnih ugovora – naime, nakon što se 2008, poslije devet godina braka, razišao od treće supruge Orianne Cevey, morao joj je isplatiti 47 miliona dolara. To je ujedno bio i najskuplji celebrity razvod u britanskoj historiji.

– Propali brakovi doslovno su me doveli na prosjački štap – kazao je Phil, koji je drugu ženu Jill Tavelman obavijestio da je ostavlja ni manje ni više nego putem telefaksa. Njoj je na bankovni račun morao prebaciti 34 miliona dolara.

Svi razvodi koštali su ga 84 miliona dolara, što je trećina njegovog bogatstva.
Iako se tri puta “opekao” u ljubavi, Collins se početkom prošle godine pomirio s trećom suprugom Orianne.

– Trenutno ne razmišljam o braku, ali s njom bih čak sve i ponovio – zaključio je muzičar i otac petero djece.