Bruce Willis u remake-u “Death Wish”

Legendarni film kojeg su od samog početka snimanja optuživali kako promovira nasilje dobiva i svoj remake, u pitanju je djelo ‘Death Wish’, s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.

Optuživali su original, tako isto optužuju i novi film. Nekoliko filmskih kritičara je novi film proglasilo praktički nacističkom Biblijom te djelom za ‘alt-right’ ljude. Iako je u pitanju remake filma starog preko 40 godina, koji još uvijek nije došao u kina, već je na udaru kritika.

U pitanju je film u kojem pratimo miroljubivog arhitekta Paula Kerseyja čiji se život ‘raspadne’ nakon ubistva njegove žene, Joanne, i silovanja kćerke. Nakon što mu u ruku slučajno dopadne pištolj, Kerseyjev život se potpuno promijeni. Poslije povratka u New York, Paula pokuša opljačkati mladi kriminalac, kojeg tihi arhitekt u napadu bijesa ubije. Kad se oporavio od šoka, Paul je shvatio kako je došlo vrijeme da netko ‘ukloni’ kriminalce iz grada, a taj neko je upravo on.

Ovaj iznimno popularan film nastao je prema noveli Briana Garfielda, a nove verzije prihvatio se Eli Roth. U glavnoj ulozi je Bruce, a pomažu mu Elisabeth Shue u ulozi supruge te Camila Morrone u ulozi njegove kćerke.

Film su nekoliko puta odgađali, ali čini se da bismo ga ovaj put mogli dobiti na vrijeme, odnosno da više neće biti odgađanja. Film u kina stiže početkom marta.