“Bright” novi video odgovara na neka pitanja kritičara i gledaoca

Od svog objavljivanja od strane Netflixa, David Ayerov Bright je film o kojem se mnogo govori. Pretrpio je napade od strane Kritičara, a pojavili su se navodi o seksualnom zlostavljanju scenariste Maxa Landisa. Ali Bright je svakako naveo ljude da pričaju o njemu. Iako je imao tako loše recenzije, 11 miliona ljudi gledalo je film u prva tri dana objavljivanja.

Dio prigovora o Bright-u bio je da je porijeklo magije u filmu malo nejasno, sa mitskim bićima poput orkova, goblina i vila koje rade rame uz rame sa ljudima u stvarnom svijetu. Kako bi razjasnila neka od pitanja koja su gledaoci i kritičari postavili, Netflix je objavio novi video koji nudi određeni kontekst u izgradnji svijeta.

U “Historiji magije” otkriveno je da se magija postojala od 2900. godine prije nove ere u svijetu Brighta, a mnoge snage pokušavaju da steknu kontrolu nad njenom moći. Plime su se promijenile kada je ork Jirak preuzeo kontrolu nad štapom, tako da je imao moči koje je toliko trebao kako bi porazio mračne sile.