Brendan Fraser nekada Hollywoodska zvijezda danas neprepoznatljiv

Brendan Fraser krajem je devedesetih bio jedan od najvećih holivudskih zvijezda. Godinama je nizao filmske hitove, a posljednji veći film bio mu je ‘Začaran’ iz 2000. u kojem je glumio uz Elizabeth Hurley.

 

Iako se četiri godine kasnije pojavio u oskarovskom filmu ‘Crash’ te u popularnim serijama poput ‘Stažist’ i ‘The Simpsons’ , a zatim u filmu s Harrisonom Fordom, Fraser se povukao iz javnog života.

Glumac, koji živi u Los Angelesu, često se vraća u London, u kojem je i zavolio glumu radeći u pozorištu. Frasera su paparazzi ‘uhvatili’ u četvrti Soho. Bio je odjeven u traperice, kožnu jaknu i čizme, a glavu je prekrio kapom. U rukama je nosio torbicu i naizgled je nekamo žurio. Kasnije su ga ‘fotkali’ u jednom kineskom restoranu, a kada je skinuo kapu pokazao je proćelavu glavu.

Uloga koja mu je donijela svjetsku slavu je ‘George je iz džungle’ iz 1997., a franšizom ‘Mumija’ zacementirao je status zvijezde. Snimljena su bila tri filma s njim i Rached Weisz u glavnim ulogama, a četvrti je također bio u planu.

U međuvremenu, Brendan je i snimio bollywoodski triler, ‘The Field’, u kojem je zamijenio Ray Liottu. Glumio je i u serijama ‘The Affair’, ‘Texas Rising’, a u septembru je najavljeno da će se pridružiti Hilary Swank u antologijskoj seriji ‘Trust’ koja će se premijerno početi emitirati u siječnju iduće godine.

Fraser je bio u braku s glumicom Afton Smith devet godina. Sa Smith, glumac ima sinove Griffina, Holdena i Lelanda. Njihov razvod obilježila je duga parnica, u kojoj je glumac zahtijevao da mu se snizi alimentacija od 900.000 dolara godišnje koju treba plaćati supruzi, jer više ne zarađuje kao u trenutku kada su se njih dvoje vjenčali.

Glumac je bio i na sudu zbog optužbe da je fizički nasrnuo na producenta Todda Moyera.