Brena: Mrzili su me jer sam se udala za Srbina

Kako piše Kurir Star, u ineterviu koji je Lepa Brena uradila za ovaj magazin, između ostalog je rekla da kada bi se ponovo rodila nebi nikada bila ovo što je sada.

“Ne mogu da vjerujem ljudima koji su prošli naporan put u životu i onda kažu, “Ja bih opet ponovo”. Kad bih se opet rodila, nikad ovo ne bih radila. Ne samo kao Lepa Brena, već kao predsjednik ili kraljica svijeta. Teško je i naporno za ženu da bude i supruga i poslovna žena. Djecu na interesuje uspješna mama koja pravi karijeru pjevačice i dobro zarađuje. Da mogu da vratim vrijeme, nikad ne bih bila Lepa Brena”.

Zatim je dodala:

“Kad smo se mi vjenčali, Lepa Brena je izbrisana sa ovih prostora. Više nikome nisam bila potrebna i nikome nisam bila dobra. Zato što su se svi golubovi preletači odjednom identifikovali sa svojom vjerom i nacionalizmom, a ja sam bila okačena na stub srama, kao najveća balkanska zvijezda, koja je imala popularnost kao Tito. Svi su željeli da me razvlače u blatu, da brišu đonove o mene, da mi izbrišu ime, sve što sam stekla. Nisam bila dobra u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj jer sam bila Jugoslovenka. Za mene je Jugoslavija predstavljala kosmopolitizam, to je bila država čijem se predsjedniku klanjao cijeli svijet”.