Home / Vijesti / Brad Pittu ni godine ne mogu ništa

Brad Pittu ni godine ne mogu ništa

brad-pittBrad Pitt svojim je ulogama stekao svjetsku slavu, a glumom se počeo baviti u najranijoj dobi.

Rođen je u Shawneeju u Oklahomi, kao sin, srednjoškolske pedagoginje, i Williama Alvina Pitta, vlasnika firme za prodaju kamiona. Zajedno sa svojim bratom Dougom i sestrom Julie Nea.

Brad Pitt se 1987. doselio na Beverly Hills u Kaliforniju. Šest godina je studirao glumu kod Roya Londona. Pitt je privukao pažnju sporednom ulogom u filmu Ridleyja Scotta, Thelma i Louise, gdje je glumio sitnog kriminalca lutalicu koji se sprijatelji s Thelmom (Geena Davis).

Od tada je glumio u brojnim filmovima, kao što su Oceanovih dvanaest i spektaklu Troja. Pitt se 2006. vratio u Hollywood u hvaljenom Babelu Alejandra Gonzáleza Iñárritua, uz Cate Blanchett. Film je nominiran za ukupno sedam Oscara i Zlatnih globusa, od kojih se jedna nominacija odnosila na Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca.

Uz glumu, javnost je jednako zanimao i njegov privatni život.

Ipak, najviše pažnje privukla je njegova veza s glumicom Jennifer Aniston s kojom se i oženio 2000. Jennifer Aniston i Brad Pitt bili su jedan od omiljenih parova Hollywooda i mnogi su ostali u šoku kada je Brad prevario Jen. Slavni Brad Pitt prevario je svoju tadašnju ženu Jennifer Aniston s Angelinom Jolie.

On je jedan od najzgodnijih hollywoodskih glumaca, a ni u 52. godini mu malo koja pripadnica ljepšeg spola može odoljeti.