Vijesti

Brad Pitt će snimati film o Formuli 1

Zahvaljujući uspjehu Netflixovog serijala “Formula 1: Drive to Survive”, najbrži cirkus na svijetu je privukao mnogo novih fanova, a isti efekt bi trebao imati nadolazeći film.

Već je poznato da Keanu Reeves radi na dokumentarcu o Formuli 1, odnosno o tome kako je Brawn GP omogućio Jensonu Buttonu da osvoji svoju jedinu titulu svjetskog prvaka, ali to nije sve, jer i njegov kolega, glumac Brad Pitt, također radi na filmu u saradnji sa sedmostrukim F1 šampionom Lewisom Hamiltonom.

Pitt je boravio na stazi u Austinu tokom proteklog vikenda, gdje se vozila utrka za Veliku nagradu SAD-a, a cilj je bio da se upozna s F1 svijetom i stekne nova iskustva.

Međutim, sada je direktor Formule 1 Stefano Domenicali otkrio da će Pitt i ostatak ekipe film snimati tokom trkačkih vikenda naredne godine. To će se dogoditi u drugom dijelu 2023. godine, a dio akcije će biti pravi vozači i njihovi timovi.

Domenicali je kazao da vjeruje kako će film pomoći u rastu sporta te omogućiti da se on istraži dublje. Dozu autentičnosti svakako će osigurati Hamilton, koji ima važnu ulogu u projektu kao producent.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)