Bouchra Jarrar nova kreatorica pariške modne kuće ‘Lanvin’

jarrar-bouchra-pays-sipaČlanica odbora galske, visoke mode

Rođena u Cannesu krajem 1970. godine, poznata francuska modna kreatorica Bouchra Jarrar, nova je umjetnička direktorica ženskih kolekcija, poznate pariške modne kuce “Lanvin”. Sedmo i predzadnje dijete marokanske obitelji porijeklom iz grada Feza, poznatog po međunarodnom, filmskom festivalu, ponosna je na svoje mediteranske korijene.
Sretna i zadovoljna zbog počasti i povjerenja, stilistica je iskreno izjavila: “Podsjećam kako je Lanvin najstarija modna kuća u svijetu, fondirana 1889. godine!”
Bouchra Jarrar je stalna članica galskog odbora visoke mode, od 2013. godine zahvaljujući osobnom brandu.
Za trajanja 45-godišnjeg postojanja, kreatorica je zavrsila čuvenu parišku modnu skolu Duperrée, radila sa Jeanom Paulom Gaultierom, u kući Balenciaga i bila direktorica visoke mode marke Christian Lacroix, sve do bankrota 2009. godine.

Fan Albera Elbaza

Nekoliko mjeseci kasnije je fondirala osobni brand i osvojila publiku suvremenim modelima moćnih, poslovnih žena.
Strasna je i velika obožavateljica svog predhodnika, Izraelca iz New Yorka, Albera Elbaza, protjeranog iz “Lanvina” na nerazumljiv način! Ne voli komentare i već se sprema na posao koji, kako svi znaju neće biti jednostavan niti lak. Razgovorljiva vlasnica pariške slavne kuće, Michèle Huiban je izjavila:
– “Bouchra Jarrar je nadarena i nadahnuta kreatorica pa je očito i razumljivo, da smo je odabrali. Njezin bezvremeni stil se uklapa u vrijednosti najstarije modne kuće planete. Prvi modeli koje će ostvariti za ‘Lanvin” pokazati će se klijentima i ljubiteljima naše mode, slijedećeg rujna na pariškom Fashion Week-u”.
Dobri poznavatelji stilistice iz Cannesa su sigurni da de Bouchra Jarrar, predstaviti nove ideje u jednoj predkolekciji, prije poznate pariške Nedjelje mode.

Džana Mujadžić