Bliži se 5. Tjedan turskog filma!

tjedan-turskog-filmaOd 17-22. svibnja turski filmovi u kinu Europa u Zagrebu

Zagreb, 11. svibnja 2016. Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Yunus Emre Institutom od 17 do 22. svibnja u kinu Europa organizira peti po redu Tjedan turskog filma u Zagrebu. Tijekom šest dana zagrebačka publika imat će priliku uživati u trinaest dugometražnih i trinaest kratkih, tematski šarolikih filmova odabranih s ciljem predstavljanja suvremene turske kinematografije.

U utorak, 17. svibnja u 19:00, Tjedan Turskog filma otvorit će film „Mala rujanska afera“, nesvakidašnja ljubavna priča iz pera redatelja Kerema Derena, poznatijeg kao scenarista serije Ezel i 20 minuta. Na otvorenju također će biti prikazan i kratki film “Mala babuška”.

Za djecu se i ove godine nudi poseban program za vikend. Projekcija prvog turskog lutkarskog filma „Rimovci i Zimovci“ čeka djecu 22. i 22.05. u 11 sati u dvorani Müller kina Europa. Nakon projekcije filma, za djecu će biti organizirana besplatna radionica na kojoj će u raznim tehnikama moći za sebe i prijatelje izraditi predmete sa turskim simbolima.

Film koji će zatvoriti peto izdanje Tjedna turskog filma je „Sivas“, prvijenac Kaana Müjdecija, priča o posebnom odnosu jednog dječaka i borbenog psa, dobitnik posebne nagrade žirija na 71. filmskom festivalu u Veneciji.
Ove godine prije svakog filma prikazat će se i kratki filmovi koji su prikazivani i nagrađivani na raznim festivalima.
Ulaz na sve projekcije Tjedna turskog filma je besplatan. Besplatne ulaznice za svečano otvorenje potrebno je podignuti na blagajni kina Europa u ponedjeljak i na dan otvorenja.
Više informacija o Tjednu turskog filma možete pronaći na internetskoj stranici www.turski-film.com i na Facebook stranicama Tjedan turskog filma.

Raspored projekcija:
raspored projekcija