Bilo jednom u Srbiji (2022)

Godina: 2022 (februar)

Žanr:
Komedija / Drama

Režija:
Petar Ristovski

Glavne uloge:
Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović, Ivan Bekjarev …

Radnja filma:
Tokom i poslije Prvog svjetskog rata, dva mladića i dvije djevojke iz Leskovca – Cone i Dine, Zorka i Ružica – imali su različite sudbine.

Dineta su saveznici odveli do Pariza, gdje je naučio sve o ljepotama života i svjetlima metropole. Cone je, poslije ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestolnici industrijskog razvoja, gdje je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspjeha.

Opijeni pobjedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osjetili u „velikom svijetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj vjerenici Zorki, koja poslije pet godina čekanja, nerado daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta.

Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe. I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika djela potrebno je sasvim malo prave ljubavi …

Ostavite komentar