Bili su beskućnici a danas su velike zvijezde

Gledamo ih na malim ekranima, na velikim platnima, a uz status zvijezda obavezno ide slava i novac, mada ne tako davno u određenom trenutku u životu mnogi od njih nisu imali krov nad glavom.
Oni su takođe i dokaz da je budućnost nepredvidiva, isplati se pratiti snove jer se život može naglo promijeniti.

1. Jim Carrey

Jim Carey i njegova porodica su se našli bez krova nad glavom nakon što je njegov otac ostao bez posla.Ipak na svu sreću ostao im je kombi u kojem su spavali. Jim je zbog toga prekinuo školovanje sa 15 godina i zaposlio se kako bi pomogao roditeljima.

2. Halle Berry

Berry se u 20-im preselila u Chicago kako bi imala veće šanse za ostvarenje glumačke karijere. Nakon dolaska ponestalo joj je novca, a njena majka je odbila da joj pomogne, rekavši da joj je pametnije da se vrati kući. Berry je bez nova otišla u sklonište za beskućnike, gdje su joj dali topli obrok i krevet. Priznaje da joj je to bio jedan od težih perioda u životu.

3. Hilary Swank

Ova glumica je živjela u kamp prikolici do svoje 15 godine, sve dok nije odlučila da okuša sreću u glumi preselivši se sa svojom majkom u Los Angeles.

4. Shania Twain

Roditelji današnje zvijezde su imali buran brak kojie se raspao kada ih je pogodilo siromaštvo.
Njena majka je tada sa svoje četvero djece preselila u Toronto kada je Shain imala 14 godina, neko vrijeme su proveli u skloništu za beskićnike.

5. Carmen Electra

Carmen je u njenim 20-im opljačkao dečko sa kojim je tada živjela i ostavio je bez novca, bez kojeg nije mogla platiti ni režije niti stanarinu. Dok se nije snašla provodila je vrijeme u parku na klupi.

6. Sylvester Stallone

Poznati glumac nakon što je izbačen iz stana jer nije platio stanarinu,spavao je na autobuskoj stanici u New Yorku tri sedmice. Da ponovo stane na noge pomogla mu je uloga u pornografskom filmu, za koju je dobio 200 dolara.

7. Kelly Clarkson

Nakon što joj je izgorio stan u požaru, Kelly je živjela u svom automobilu neko vrijeme prije nego je pobijedila na takmičenju “American Idol”. Svakodnevno je išla u obližnju teratanu u kako bi se tuširala.

8. Jennifer Lopez

Danas popularna Jenifer Lopez je sa 18 godina bila beskućnik jer je odlučila da slijedi svoje snove. Iako je roditelji u tome nisu podržavali jer se posvađala sa majom zbog toga što nije htjela ići na fakultet, ona se zaputila u Hollywood. Ono što bi zaradila honorarno trošila bi na hranu, spavala je na kauču u plesnom studiju gdje je trenirala. Posrećilo joj se nakon nekoliko mjeseci kada je dobila posao plesačice na turneji po Evropi.