Bh. talentirana tinejdžerica glumi zajedno sa Juliom Roberts

Sa tek navršenih 16 godina, talentiranoj glumici otvaraju se prilike o kojima mnogi mogu samo sanjati.

Izabela Vidović, odrasla u Los Anđelesu, a rođena u Čikagu, no porijeklom je iz Busovače.

Izabela je glumila u 20-ak filmova, a u najnovijem “Čudo” glumi uz holivudsku zvijezdu Julia Roberts.

Film je snimljen prema istoimenom bestseleru američke književnice Rakel J. Palacio. Izabela glumi stariju sestru 10-godišnjem dječaku, koji zbog genske bolesti ima deformirano lice te teško stvara prijateljstva. Izabela otkriva kako se s holivudskom divom družila i izvan seta.

Julia Roberts je ugostila Izabelu i njenu porodicu u svom domu te joj udijelila nekoliko glumačkih savjeta.

– Rekla mi je kako je važno da se glumac dobro zabavlja. Naravno, treba se odlično pripremiti i ozbiljno shvatiti posao, ali i biti svjestan da je sve to jedna velika igra – priča Izabela uoči premijere filma “Čudo”.

Izabela je počela glumiti u dobi od sedam godina, uz manje uloge u TV serijalima “Kosti” i “Zločinački umovi” te veće u sitkomu “Sve o jednom dječaku” i dramskom serijalu “The Fosters”. U akcijskom filmu “Neprijatelj pred vratima” glumila je s Džejsonom Stathamom, Džejmsom Frankom i Vinonom Rajderom.

Ljubav prema glumi naslijedila je od majke, Elizabete Vidović: producentice, redateljice i glumice.

– Mama je moj mentor i uzor. Uvijek je uz mene na setu i od nje sam najviše naučila – govori Izabela Vidović.

Njeni se roditelji veoma trude da Izabela i njena sestra ne zaborave svoje korijene. Svake druge godine dolaze u Busovaču gdje Izabela između ostalog uživa i u kulinarskim specijalitetima iz staroga kraja.

– Sarmu bih mogla jesti gotovo svaki dan, baš kao i ćevape. Dobro kuham. Mama me naučila praviti burek i razne druge pite – govori Izabela.