Ben Affleckov ‘Live by Night’ je prvi film koji je propao u kinima u 2017. god.

Ben Affleck-ova karijera nije bila pretjerano blistava prije 10 godina, međutim kada je počeo da staje iza kamere sve se promijenilo. Njegov film iz 2012. godine, ‘Argo’, njegov je najuspješniji film u karijeri, obzirom da je film dobitnik Oscara za najbolji film, i nakon njega sve su oči bile uprte u sljedeći film koji će on režirati.

Taj film je ‘Live by Night‘, koji, kako sada stvari stoje, nije opravdao očekivanja ni kritike ni publike.

Warner Bros je u ovaj film uložio 75 miliona dolara, a film je već nazvan prvim kino gubitnikom u 2017. godini.

‘Live By Night’ se počeo u kinima prikazivati još za vrijeme Božića, a širom svijeta krenuo je sa prikazivanjem u kinima 13. januara. Do sada film je u američkim kinima uspio da zaradi svega 10 miliona dolara, dok je u ostatku svijeta uspio da zaradi samo 6 miliona dolara.

Variety prenosi kako će Warner Bros. pretrpjeti gubitak od najmanje 75 miliona dolara, zahvaljujući ovoj drami o gangsteru. Prijavljeni budžet filma za ‘Live By Night’ iznosio je 65 miliona dolara, a to je bilo prije troškova marketinga i distribucije filma. Pošto film u kinima nije uspio ni da zaradi uloženi novac, Warner Bros će pokušati da umanji gubitak kroz prodaju filma na DVD/Blu-ray-u, kao i prodaji prava za prikazivanje filma na TV-u.

Warner Bros. i Ben Affleck imaju dobar odnos, pa nije bilo nikakve sumnje da bi ovaj film mogao da propadne. Prvi Ben Affleck-ov režiserski film ‘Gone Baby Gone’ nije ostvario ogroman uspjeh u kinima (34 miliona dolara), ali je dobio odlične kritike. Njegova dva naredna filma ‘The Town’ i ‘Argo’, dobili su i odlične kritike i ostvarili veliki uspjeh. ‘The Town’ je sa budžetom od 34 miliona dolara zaradio 154 miliona dolara, a ‘Argo’ koji je nominovan za sedam Oscara i osvojio tri, zaradio je 232 miliona dolara sa budžetom od 44 miliona dolara.

Radnja filma ‘Live By Night’ smještena je u doba prohibicije i govori o nekoliko pojedinaca i njihovom poslovanju u svijetu organiziranog kriminala …

Režiju filma potpisuje Ben Affleck, a glavne uloge u filmu igraju: Ben Affleck, Zoe Saldana, Sienna Miller, Elle Fanning, Chris Cooper, Brendan Gleeson, Chris Messina, Scott Eastwood, Titus Welliver …