BBC planira snimiti dokumentaraca o Harvey Weinstein-u

BBC je najavio da će snimiti dokumnetarac o sex skandalu Harvey Weinsteina-a, a producent će biti Ursula Macfarlane.

Obećali su intervju sa “glumicama koje su bile dovoljno hrabre da ispričaju svoje priče”, novinarima i drugim holivudskim ličnostima.

Pored toga što će istraživati kako je Weinsten uspio zloupotrijebiti svoju poziciju i prekriti tragove o onome što je učinio, oni će prikazati porast kulturne eksploatacije u Hollywoodu.

Film se obavezuje da će “osvijetliti Holivudski duboko ukorjenjen saksizam” i ispitati kako je od nastanka studijskog sistema 1930-ih mješavina novca i moći dovela do eksploatacije i zlostavljanja.

Selma Hayek: “Weinstein je prijetio da će me ubiti”.
Mira Sorvino: “Weinstein mi je uništio karijeru”.
Merly Streep se žali na nejednakosti u Hollywoodu.

Novinar BBC-a Tom McDonald je rekao da će “postavljati teška i izazovna pitanja o saučesništvu i o cjeni tišine”. Takođe je izjavio “da će pored otkrivanja unutrašnje priče iz proteklih nekoliko mjeseci, u prošlost će iči još dalje i istraživati o zloupotrebi moći u Holivudu od njegovog nastanka i prikazivati uspon Harveya Weinsteina tokom nekoliko decenija”.

Patrick Holland, takođe novinar BBC-a je rekao: “Razbijanje tišine nad djelima Harvey-a Weinsteina-a je prelomni trenutak za industrije i za šire društvo”.

Holivudski filmski producent “je nedvosmisleno porekao” bilo kakve tvrdnje o seksualnom uznemiravanju.