Početna / Biografije / Baris Arduç – Biografija

Baris Arduç – Biografija

Turski televizijski i filmski glumac, model i režiser rođen 9. oktobar 1987. godine u Sherzingenu, a također je i ambasador dobre volje u društvu Život bez raka u Turskoj.

Ima starijeg brata Onura, mlađeg brata Merta i sestru. Porodica se preselila u Tursku kada je Baris imao osam godina.

Završio je prvi razred osnovne škole u Sakaryi, a nakon razornog zemljotresa u Izmitu 1999. preselio se sa porodicom u Bol, a zatim u Uskudar gdje je završio srednju školu.

Nakon toga, odlučuje da upiše Sportsku akademiju i dobije mjesto na Univerzitetu u Kayseri Erciyes University Sports Academy. Barry se od detinjstva bavi raznim sportovima kao što su plivanje, ronjenje, nogomet, košarka, rukomet i kajak.

Član je Kluba borilačkih veština BVJIN. Govori 3 jezika: turski, engleski i talijanski. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2009. godine nakon susreta s poznatom turskom glumicom Ajlu Algan.

Arduç je počeo da nastupa u televizijskim emisijama 2011. godine, pojavljujući se u filmu Do Not Worry about Me (turski: Benim Için üzülme) 2012. godine, što je najuspješnije. Godine 2014., dobio je svoju prvu filmsku ulogu, sa manjim učešćem u Sadece Sen-u. 19. juna 2015. Arduç je dobio glavnu ulogu u turskoj TV seriji Love for Rent gdje je svirao uz Elçin Sangu na turskom kanalu Star TV. Kao “The Best Series Pair”, u ulozi likova Ömer Iplikçija i Defne Topala, osvojili su nagradu za Zlatni leptir (2015). Baris Arduç je kasnije osvojio drugu nagradu za Zlatnu leptirku za svoju drugu sezonu.

Filmografija
2017. / Mutluluk Zamani Mert filmi
2015-2017. Can sıkıntısına aşık Kiralık aşk Omer Iplikchi series
2015. / Racon: Ailem için Tekin Atan serisi
2014. / Sadece sen Emin filmi
2014. / Deliha Džemil filmi
2013-2014. Ajšen – Serinin altın kızı Bugünün saraylısı Selim Barjaktar
2012. Benim için endişelenme Benim için üzülme Ahmet Avdiyoğlu serisi
2011 / Pis yedili Sinan Serisi
2011 / Dinle sevgili Hakan serisi
2011. Bayan Küçük hanımefendi serisi Jenk Azizola

Serije
2019. Kuzgun 
2015. Racon 
2014. Deliha 
2014. Sadece Sen 
2014. Dada Dandinista 
2011. Pis Yedili 
2011. Dinle Sevgili 
2011. Küçük Hanimefendi 
2011. Burada laf cok 
2015. – 2017. Kiralik Ask 
2013. – 2014. Bugünün Saraylisi 

Filmovi
2017. The 5th GQ Men of the Year Awards 
2017. Time of happiness 

Nagrade koje je dobio
2015. Golden Butterfly Awards
2016. Golden Butterfly Awards