Banderas tumači Versacea

banderasBanderas kralj biopica

Poznati američki glumac španskog porijekla, Antonio Banderas, aktuelno provodi vrijeme u čuvenoj londonskoj krojačkoj školi Central Sen Martins, i slijedi intenzivne lekcije šivanja, da bi naučio osnove stilizma i mode!

Umjetnik koji je najprije stekao slavu zahvaljujući Almodovarovim ostvarenjima, prije hollywoodske slave hrabro uči kreatorsko obrtništvo. jer će u sljedećem filmu interpretirati Giannija Versacea, čuvenog milanskog modnog mestra i osnivača branda koji danas nadahnuto upravlja njegova sestra, 60-godišnja Donatella, uz sestru Tinu i brata Santa.
Tako čuvaju uspomenu na Giannija ubijenog u Miami Beachu, 15. jula 1997. godine, produžujući njegovo djelo.

Glumac kojem je 55 godina, nedavno je objavio projekat koji će realizirati danski cineast Bille August, prilikom boravka u Italiji gdje je bio jedan od uzvanika Ischia Global Film & Musica fest-a.
Antonio Banderas je s poletom govorio o ulozi i ličnom ponosu što će tumačiti tako neobićan i nevjerovatan lik.
Pomenuo je skromnu sredinu iz koje Versace potiče, prijelaz preko raskoši svjetskog fashiona i luksuza, pa tragićno izčeznuće na Floridi.
Glumac će izgleda tumačiti i Picassoa u još jednom bipicu, a i papu Francesca, čije postojanje zanima reditelje svjetske sedme umjetnosti.

Džana Mujadžić