Home / Vijesti / Box Office / ‘Avengers: Infinity War’ zaradio više od dvije milijarde dolara

‘Avengers: Infinity War’ zaradio više od dvije milijarde dolara

Marvel-ov film ‘Avengers: Infinity War‘ zvanično je zaradio više od 2 milijarde dolara, tokom 48-dana prikazivanja u kinima, te se time pridružio klubu dvomijardera tj. filmovima  ‘Star Wars: The Force Awakens‘, ‘Titanic‘ i ‘Avatar‘.

‘Infinity War’ je postao četvrti najgledaniji film svih vremena, a potrebno mu je još 67 miliona dolara kako bi pretekao treće plasiranog, Disney-ev film  ‘Star Wars: The Force Awakens’.

U američkim kinima ‘Avengers: Infinity War’ je peti najglednaiji film svih vremena sa zaradom od 656,1 miliona dolara. Drži rekord najboljeg debitovanja svih vremena sa zaradom od 257.7 miliona dolara.
Bio je najgledaniji film u američkim kinima tri sedmice zaredom, a još uvijek je među pet najglednaijih.

U ostatku svijeta je treći najglednaiji film svih vremena sa zaradom od 1 milijardu i 346 miliona dolara.

Radnja filma: Avengersi su udruženi nastavili da štite svijet od zla koje niti jedan od heroja ne bi mogao sam da savlada, ali sada im prijeti nova opasnost koja dolazi iz kosmičkih sjena: Thanos.
Intergalaktički zlikovci žele da se domognu šest Infinity Stones-a, artifekata koji imaju nezamislive moći, te da ih upotrijebe za sprovođenje svojih zlih namjera.
Sve dosadašnje borbe Avengersa vodile su do ovog trenutka – sudbina Zemlje i samo postojanje nikada nisu bili u većoj opasnosti …

Glavne uloge: Robert Downey Jr., Josh Brolin, Tom Holland, Chris Pratt, Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Mark Ruffalo, Benedict Cumberbatch, Zoe Saldana, Dave Bautista, Jeremy Renner, Paul Rudd, Chadwick Boseman, Benicio Del Toro, Brie Larson …

Film su režirali Anthony i Joe Russo, a producirao ga je Kevin Feige. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Michael Grillo i Stan Lee su izvršni producenti. Christopher Markus i Stephen McFeely napisali su scenario za film.

Sljedeći nastvak filma koji još uvijek nema zvanični naziv premijerno će se prikazati u kinima 3. maja 2019. godine.