‘Avengers: Infinity War’ postavio novi rekord: najbrže zarađena milijarda dolara u historiji filma

Marvelov film ‘Avengers: Infinity War‘ ostvario je zaradu od 1 milijarde dolara za 11 dana prikazivanja u kinima, prenio je studio, što je novi rekord najbrže zarađene milijarde dolara u historiji filma.

Prethodno je taj rekord držao Disneyev film ‘Star Wars: The Force Awakens‘ iz 2015. godine, kojem je bilo potrebno 12 dana da zaradi milijardu dolara.

Trenutno su 34 filma zaradila više od milijarde dolara, od toga je šest Marvelovih filmova i 17 Disneyevih.

Prošli vikend “Infinity War” je oborio rekord sa najvećom zaradom tokom otvaranja u historiji filma, kao i najveća zarada tokom otvaranja u američkim kinima. Nakon toga film je nastavio da ostvaruje zapanjujuće rezultate u kinima.

Bilo je potrebno samo 11 dana da film pretekne mnoge druge filmove o superjunacima, poput filmova “Wonder Woman” “Batman v Superman: Dawn of Justice“, “Guardians of the Galaxy“, “X-Men: Days of Future Past” i “Justice League“.

Međutim, možda je najimpresivniji podatak to što se film još uvijek nije počeo prikazivati u Kini, drugom najvećem filmskom tržištu na svijetu. Premijera filma u Kini zakazana je za 11 maj, i sigurno je da će film sa kineskim tržištem da ostvari fantastične rezultate.

Pročitajte kritiku filma.