‘Avengers: Infinity War’ postao najgledaniji superherojski film svih vremena

Marvel-ov film ‘Avengers: Infinity War‘ zaradio je do sada u kinima 1,6 milijardi dolara širom svijeta, što ga čini najgledanijim filmom o superjunacima svih vremena.

‘Infinity War’ takođe je postao najgledaniji film Marvelovog Filmskog Univerzuma, zatim je postao peti najgledaniji film svih vremena, a oborio je i rekord najbrže zarađene milijarde dolara.

U američkim kinima ispred njega su ‘Black Panther‘ i ‘The Force Awakens‘, što znači da slijedi zanimljiva borba za prvo mjesto. ‘Infinity War’ još uvijek je izuzetno gledan u kinima, što znači da ima još dosta vremena da zarađuje novce.

‘Infinity War’ započeo je sa obaranjem rekorda tokom otvaranja u američkim kinima, kao i u ostatku svijeta skidajući sa trona film ‘The Fate of the Furious‘. Takođe je pretekao film ‘The Force Awakens’ sa najbrže zarađenom milijardom dolara. Takođe je oborio rekord sa najboljim otvaranjem u historiji Rusuje.

Avengers: Infinity War‘ pretekao je filmove Black Panther‘, ‘Avengers: Age of Ultron‘, i ‘The Avengers‘, te postao najgledaniji superherojski film svih vremena, i ne pokazuje naznake da bi zarada mogla drastično da se smanjuje.

Sa 1 milijardom i 606 miliona dolara film je na petoj poziciji najgledanijih filmova svih vremena. Ispred njega su: ‘Jurassic World‘ (1 milijarda i 671 milion dolara), ‘Star Wars: The Force Awakens‘ (2 milijarde i 68 miliona dolara), ‘Titanic‘ (2 milijarde i 187 miliona dolara), te ‘Avatar‘ (2 milijarde i 788 miliona dolara). Film će, vjerovatno, jako brzo da pretekne ‘Jurassic World’, dok su mu prve tri pozicije najvjerovatnije nedostižne, ali ostaje još da vidimo šta će nam donijeti budući dani.

‘Black Panther’ još uvijek drži rekord u američkim kinima sa zaradom od 700 miliona dolara. Do sada ‘Infinity War’ je u Americi zaradio 600 miliona dolara.

Nakon tri sedmice prikazivanja u kinima ‘Infinity War’ još uvijek drži prvu poziciju po gledanosti, ali to će se vjerovatno promijeniti naredne sedmice jer počinje da se prikazuje ‘Deadpool 2‘, a slijedi ga film ‘Solo: A Star Wars Story‘.

Pogledajte: Najbolji filmovi o superjunacima