Autorica Harry Pottera: danas ima bogatstvo, a nekada je primala socijalnu pomoć

Ako volite “Harry Pottera” i ako ste ljubitlj bajki sigurno će vas oduševiti i bajka autorice ove knjige, koja je od siromaštva dtigla do pravog bogatstva.

Posljednja knjiga o Harry Potteru je izašla prije deset godina, naprosto on je i dalje izvor novih ideja i oblika prikazivanja života malo čarobnjaka, ali i izvor velikog novca. U međuvremenu su nastali novi filmovi i romani koji se naslanjaju na ovu knjigu, a sve to za J. K. Rowling znači stalni rast bogatstva.

Ove godine se nalazi na trećem mjestu osoba sa največom zaradom na svijetu, ali njen život prije Harry Pottera nije bio ni malo lak. Tokom 90- ih dok je pisala svoje djelo, bila je na samom dnu života. Njena kčerka Jessica rođena je 1993. godine, nakon čega se Rowlinf razvela od muža. Kako bi mogla podizati dijete, primala je socijalnu pomoć.

Njena imovina u ovom trenutku procjenjuje se na 650 miliona funti (757 miliona eura), a novi prihod donijela su joj autorska prava od 2016. do marta ove godine, te je bogatstvo povećano za novih 354 miliona funti.

Ukratko, njena mjesečna zaradi iznosi oko 3,6 miliona eura, što znači da zaradi 83 eura svake minute.