Vijesti

Autor “Igre prijestolja” objasnio zašto ubija svoje likove

game-of-thronesPisac knjiga “Pjesma leda i vatre”, prema kojima je snimana serija “Igra prijestolja“, George R.R. Martin objasnio je zašto nemilosrdno ubija svoje glavne likove.

Martin je u razgovoru za magazin Galaxy’s Edge Magazine, istakao da pisac ima obavezu kazati istinu, a istina je, kako je kaže u jednom od gesla u “Igri prijestolja”, da “svi ljudi moraju umrijeti”.

“Naročito ako pišete o ratu, koji je svakako centralna tema ‘Igra prijestolja’. Svi smo milion puta čuli priču o herojima koji kreću u avanturu, a heroj, njegov najbolji prijatelj i njegova djevojka, prolaze kroz niz nevjerovatnih situacija, a da niko od njih ne umire. Umiru samo sporedni likovi. To je prevara. To ne funkcioniše tako. Oni idu u bitku i njihov najbolji prijatelji umre ili bivaju strašno ranjeni“, smatra Martin, prenosi The Independent‎.

Pisac kaže da je smrt jedna od neizbježnih stvari.

“Kada prihvatite da morate uključiti i smrt, onda treba da shvatite da ona može pogoditi bilo koga, bilo kada. Nećete živjeti vječno samo zato što ste slatko dijete heroj ili najbolji prijatelj heroja. Nekad heroj umire, barem u mojim knjigama”.

Martin priznaje da mu je ponekad teško da ubije svoje likove.

“Volim sve likove koje sam stvorio i zato mi je uvijek teško da ih ubijem, ali znam da to moram da uradim. Obično mislim da ih zapravo ne ubijam. Ubijaju ih drugi likovi. Skidam krivicu sa sebe”, pravda se autor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)