‘Assassin’s Creed’: Velika očekivanja i veliko razočarenje

Iako se već 2 sedmice prikazuje u kinima, film ‘Assassin’s Creed‘ nije uspio da ostvari nikakve značajnije rezultate, štoviše, film je na putu ka potpunoj propasti.

Film se premijerno za Božić prikazao u kinima, i uspio je prvi vikend zaradi svega 14,9 miliona dolara. Ukupna zarada do sada širom svijeta iznosi 88 miliona dolara.
To i ne bi bilo loše da se radi o nekom niskobudžetnom filmu, međutim, u film ‘Assassin’s Creed‘ uloženo je 125 miliona dolara, plus troškovi marketinga i promocija.

Prošli vikend film je u američkim kinima zaradio samo 11 miliona dolara. Naredni vikend očekuje se da će zarada filma da bude još manja.

Film je počeo kao obećavajući projekat. Sastavljen je tim iskusnih kreativnih ljudi, a glumačku ekipu predvodili su Michael Fassbender i Marion Cotillard, dok je za režiju zadužen Justin Kurzel (Macbeth). Talenta svakako nije nedostajalo, međutim, film se ipak pretvorio u jednog od najvećih gubitnika iz 2016. godine.

Film je zasnovan jednoj od najprodavanijih video igrica svih vremena, ali čak ni veliki broj ljubitelja igrice nije mogao da pomogne filmu u kinima.

Prema sadašnjim predviđanjima gubitak filma će da iznosi između 75 i 100 miliona dolara.

Tako se ‘Assassin’s Creed‘ pridružio i drugim gubitnicima iz 2016. godine, poput filma Steven Spielberg-a ‘The BFG‘, koji je donio gubitak između 90 i 100 miliona dolara, zatim filma Robert Zemeckis-a ‘Allied‘ koji je na gubitku između 75 i 90 miliona dolara, te remake filma ‘Ben-Hur‘ koji će najvjerovatnije da donese gubitak oko 120 miliona dolara!

I pored toliko velikih gubitnika, 2016. godina je donijela rekordnu zaradu u američkim kinima, zaradu koja iznosi 11,13 milijardi dolara, a najviše zahvaljujući Disneyevim filmovima:
Captain America: Civil War (zarada u američkim kinima: 408 miliona dolara),
Finding Dory (zarada u američkim kinima: 486 miliona dolara),
Rogue One: A Star Wars Story (zarada u američkim kinima: 447 miliona dolara).