Ashton Kutcher svjedočio na suđenju ubici svoje bivše djevojke

Glumac Ashton Kutcher svjedočio je na suđenju Michaelu Gargiulu, navodnom serijskom ubici koji je optužen za smrt dvije žene, uključujući Kutcherovu bivšu djevojku Ashley Ellerin.

Prema njegovim tvrdnjama, on i Ellerin su 21. februara 2001. godine planirali večerati i popiti piće. Prema pisanjima američkih medija, policija sumnja da je Ellerin ubijena ubrzo nakon što je razgovarala s Kutcherom, kao i da je upravo izašla iz tuš-kabine kada ju je napao Gargiulo koji ju je ubo 47 puta prije nego što je navodno pobjegao s mjesta zločina.

Te večeri Kutcher je svratio do kuće 22-godišnje Ashley kako bi je odveo na zabavu nakon dodjele Grammyja. Došao je do nje, ali mu nije otvarala vrata, niti se javljala na pozive, zbog čega je glumac pomislio da je ljuta na njega.

Slavni glumac nije bio osumnjičen za ubistvo, ali je morao svjedočiti na sudu jer su njegovi otisci pronađeni na vratima. Kada je saznao da je ubijena, Ashton je otišao u policiju, zabrinut jer je dirao ručku dok je pokušavao otvoriti njena vrata.

No, policija je pronašla DNK uzorak koji su povezali s Michaelom Gargiulom, serviserom klima uređaja, koji je brzo nakon toga ubio još jednu ženu, a povezuje se i s ubistvom iz 1993. kada je žrtva također bila izbodena. Živio je u blizini žrtava.