Antonio Banderas želi da glumi u filmovima Emira Kusturice

Španski zavodnik, glumac Antonio Banderas izjavio je da bi volio igrati Hamleta u pozorištu, ali i da bi se volio pojaviti u nekom od filmova Emira Kusturice.

U intervjuu za “Večernje novosti”, 57-godišnji Banderas je govorio i o svom posljednjem filmu, trileru “Crni leptir” Briana Goodmana.

– Oduševio me je mračan prihološki pristup… ‘Crni leptir’ je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja nevjerovatnom brzinom – rekao je Banderas, poznat po Hoolywoodskim filmovima “Atentatori”, “Intervju s vampirom”, “Desperado”, “Filadelfija” , “Maska Zoroa”.

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želio da igra Šekspirovog Hamleta.

Povodom nagrade Oscar američke Akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su “kvalitet i prestiž sasvim dvije različite stvari”.

Banderas je rekao i da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsjećaju na španske, da “imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata”.

-Uživao sam da gledam ‘Vrijeme Cigana’ i ‘Arizona drim’… Volio bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima – dodao je glumac koji je karijeru počeo 1980-ih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara.

Na pitanje da li prati tenis, Banderas je rekao da je Novak Đoković sjajan igrač i da voli njegovu energiju i odlučnost, ali da mu kao Špancu dužnost nalaže da u mečevima u kojima Đoković igra protiv Rafaela Nadala svim srcem navija za španskog igrača.