Antonio Banderas će glumiti Ferruccija Lamborghinija


Za nekoliko mjeseci počinje snimanje filma o životu osnivača čuvene italijanske automobilske kompanije Lamborghini, a Ferruccija Lamborghinija će glumiti Antonio Banderas. Uloga njegovog najvećeg rivala Enza Ferrarija povjerena je Alecu Baldwinu.

Film o životu i djelu Ferruccija Lamborghinija trebao bi nositi naziv “Lamborghini – Legenda”, režirat će ga Michael Radford, a za scenarij iza kojeg stoji Bobby Moresco korištena je knjiga koju je o svom ocu napisao Tonino Lamborghini.

Film će govoriti o životu Ferruccija Lamborghinija od vremena u kojem se bavio proizvodnjom traktora i vojnih vozila do vremena u kojem je počeo proizvodnju supersportskih automobila kojima je šezdesetih godina dvadesetog stoljeća postao ljuti rival Enza Ferrarija.

“Vjerujem da će film pokazati svu humanost, energičnost, karizmu i strastvenost mog oca”, izjavio je njegov sin Tonino, a zanimljivo je da se film neće baviti samo rivalstvom između Lamborghinija i Ferrarija, jer se u scenariju spominje i mnogo drugih zanimljivih detalja iz života Ferruccija, pored ostalog i njegova ljubavna priča.