Anthony Hopkins već 20 godina ne razgovara sa kćerkom, a pročitajte i zašto

Po mnogima jedan od najboljih glumaca današnjice u intervjuu za Radio Times progovorio je o privatnom životu. Hopkins, koji trenutno igra u BBC-ovoj adaptaciji tragedije ‘Kralj Lear’ Williama Shakespeara, kaže kako ne zna ni gdje njegova kćerka živi i je li u međuvremenu postao i dedo, jer sa svojom 48 godišnjom kćerkom Abigail Harrison koja je i pozorišna režiserka ne komuniciraju već 20 godina.

– Ljudi prekinu. Porodice se raziđu. Donio sam odluku i ne marim za to. Znam da je to hladno, ali život je takav – ispričao je 80-godišnji Anthony Hopkins u intervjuu za Radio Times.

– Kao što se u Shakespearovoj tragediji djeci ne sviđaju očevi, ne moramo ni mi voljeti jedno drugo – rekao je glumac.

– Ni ne znam jesam li postao dedo ili ne – priznao je Hopkins.

Hopkins, koji je osvojio Oscara za ulogu Hannibala Lectera u filmu ‘Kad jaganjci utihnu’, živi u Malibuu u Kaliforniji sa svojom trećom suprugom, trgovkinjom antikvitetima Stellom Arroyaveom (62) i tvrdi kako je ona ‘usporila njegov ritam’.

Evo šta, kažu prijatelji Abigail Harrison, glumčeve kćerke, ovo će je sigurno pogoditi iako već godinama nema nikakav odnos s ocem.

– Povrijeđena je zbog svega jer svaki put kad pokuša krenuti naprijed ugleda ga na plakatima za film ili na TV ekranu. Iako žive na različitim krajevima svijeta, ne može pobjeći od njegova lika i to joj prouzrokuje veliku bol – tvrde prijatelji, glumice, redateljice i pjevačice. Ta bol počela je još u djetinjstvu.

Hopkins je Abigail dobio u braku s britanskom glumicom Petronellom Barker, a prvi problemi u tom braku nastupili su već u prvim mjesecima zajedničkog života. U trećoj godini braka Petronella je ostala trudna i tu vijest Hopkins nije dočekao s oduševljenjem, a njeno rođenje nije spasilo ovaj brak, jer su se razveli kada je Abigail imala četiri godine. U to vrijeme Hopkins je već bio slavan i stalno je bio odsutan od kuće te je počeo uživati u velikim količinama alkohola i dnevno je znao popiti bocu tekile. U jednom intervjuu koji je dao 2005. godine priznao je kako je tada bio nepodnošljiv zbog alkohola koji mu je gotovo potpuno uništio zdravlje i privatni život. Nakon što je napustio suprugu i kćer, ubrzo se vjenčao s Jenni Lynton.

Abigail je u jednom intervju rekla kako se oca slabo sjeća iz tog perioda dok je bila djevojčica jer bi joj u posjet dolazio jednom godišnje.

– Tužna sam zbog toga, ali jednostavno sam nastavila sa životom – rekla je tada Abigail. Kada se Hopkins iz Londona preselio u Los Angeles, eskalirali su njegovi problemi s alkoholom, a pio ga je u takvoj količini da je znao i halucinirati. Jednom se probudio u hotelu u Arizoni i nije se sjećao kako je tamo dospio ni što je radio prije toga.

– Abigail mu nikada nije oprostila što je ostavio nju i mamu. Krivi ga što se nije znao ponašati kao otac i što joj nije pružio dovoljno ljubavi. Osjećala je da ih je Hopkins potpuno napustio zbog karijere u Hollywoodu – rekli su prijatelji Abigail Harrison. Tokom studija doživjela je i živčani slom, a kaže kako su tome pridonijele emocije koje je zatomila te iznimno loš odnos s ocem.

Borila se tada s depresijom i odala se alkoholu. S ocem se nakratko povezala početkom 90-ih kada je odlučila okušati sreću kao glumica. Hopkins joj je odlučio pomoći i kupio joj je tada i stan. Zajedno su glumili u filmu “Na kraju dana” i jedva da su pričali tokom snimanja jer otuđenost među njima bila je prevelika i ostala je takva do danas.