Annie Awards: animirani film “Coco” osvojio 11 nagrada

Disney / Pixarov, za Oscara nominovani animirani film “Coco” je na 45. Annie Awards-u osvojio 11 nagrada, uključujući najbolji animirani film, režiju i scenarij.

Preuzimajući nagrade, Lee Unkrich je izjavio “gradimo mostove, a ne zidova”, dok je producentica Darla Anderson pozvala na uključivanje i raznolikost.

GKIDS “The Breadwinner” je osvojio nagradu za najbolji nezavisni animirani film. Tim, uključujući režiserku Nore Twomey, izvršnu producenticu Angelina Jolie, producent Anthony Leo i vodeća glumica Saara Chaurdy izašli su na pozornicu da preuzmu nagradu.

Coco i The Breadwinner, priča o afganistanskoj djevojci koja odrasta do talibanske vladavine, nominovani su za Oscara , uz The Boss Baby, Fox / Blue Sky Ferdinand i Loving Vincent. U posljednjih šest godina, pobjednici na Annie Awardsu za najbolji animirani film, osvajali su Oscara (2015. godine, Annie je podijeljena u dvije katgorije , uz dodatak kategorije za najbolji nezavisni animirani film).

Također u subotu u UCLA-inoj Royce Hall-u, nominovana za Oscara “Dear Basketball” osvojila je Annie za animirani kratki film; za Oscara nominovani animirani kratki Revolting Rhymes osvojio je Annie za animiranu posebnu produkciju; a Wetino djelo nominovano za Oscaru “War for the Planet of the Apes” osvojilo je Annie za najbolju animaciju likova u produkciji uživo.

Dobitnici za kategoriju TV predstavljali su više produkcija, vođeni Diseny-evim Micky Mouse i Samurai Jack, koji su osvojili po tri nagrade.

Winson McMay nagrade za doprinose u karijeri preuzeli su James Bacter, Stephen Hillenburg i kanadski animirani duet Wendy Tilby i Amanda Forbis.

Nagrada Ub Iwerks za tehnički napredak prepoznala je TVPaint. Specijalna nagrada za uspjeh predstavljena je Studiju MDHR Entertainment za njihovu inspirativnu video igru Cuphead iz 1930-ih. Nagradu Jun Foray za dobrotvorni rad dodjeljena je Didier Ghez-u.

Ove godine, Međunarodno udruženje animiranog filma ASIFA-Hollywood, Annie Awards ceremoniju je posvetilo glumici June Foray koja je preminula u julu u 99 godini.

Kompletnu listu dobitnika pogledajte ovdje: Annie Awards