‘Annabelle: Creation’ najgledaniji horor film do sada u 2017. godini

2017. je još jedna odlična godina za horor filmove. Osim velike ponude horor filmova, mnogi od njih dobili su i odlične kritike i zaradili odlične novce.
Annabelle: Creation‘ preuzeo je prvu poziciju najgledanijeg horor filma u 2017. godini, koju je do sada držao jedan od najuspješnijih filmova godine, ‘Get Out‘.

Prema podacima stranice Box Office Mojo, film režisera David F. Sandberg-a, ‘Annabelle: Creation’ zaradio je 258 miliona dolara širom svijeta. To ga zvanično stavlja ispred filma ‘Get Out’, koji je zaradio 252.4 miliona dolara ranije ove godine. Ovdje bi se mogloraspravljati o filmu ‘Split‘ koji se takođe uvrštava u horor filmove, i koji je zaradio 276 miliona dolara, međutim u suštini on nije horor film, ali i svrstan je u filmove iz 2016. godine.

U američkim kinima situacija je obrnuta, ‘Get Out’ daleko je ispred filma ‘Annabelle: Creation’. ‘Get Out’ je u američkim kinima zaradio 175.5 miliona dolara, dok je ‘Annabelle: Creation’ do sada zaradio 91 milion dolara. A kada su kritike u pitanju, ‘Get Out’ ima daleko bolje kritike.

Ipak, obzirom da je ‘Annabelle: Creation’ nastavak horor filma, on je do sada odlično prošao.

Film ima 68% raiting na Rotten Tomatoes, što je definitivno bolje od prvog dijela filma, ‘Annabelle‘, koji ima raiting 29%. Ktitike i nisu loše, dok je opet ‘Get Out’ omiljeni film za kritičare u 2017. godini. Film ima ogromni raiting 99% na Rotten Tomatoes, a u ocjenjivanju filma učestvovalo je 282 kritičara, i ima samo dvije loše krtike od ukupnog navedenog broja, i spekuliše se kako bi film čak mogao biti nominovan i za Oscara.

‘Annabelle: Creation’ dokazao je da će ‘The Conjuring‘ univerzum i ubuduće da donosi odlične novce za Warner Bros. U pripremi je ‘The Conjuring 3’, ali se takođe priprema i nekoliko spin-off filmova.

‘The Conjuring’ filmovi do sada su širom svijeta zaradili 1,15 milijardi dolara. Prvi ‘Annabelle’ film zaradio je 256.9 miliona dolara u 2014. godini.