Animator Bob Givens (Bugs Bunny i Elmer Fudd) umro u 99. godini

Bob Givens, veteranski animator koji je pomagao dizajnirati klasične likove kao što su Bugs Bunny i Elmer Fudd, umro je u 99 godini.

Givens je umro 14. decembra u Burbanku u Kaliforniji, zbog akutne respiratorne insuficijencije, izjavila je njegova ćerka Mariana Givens za Associated Press.

Tokom karijere, koja je trajala šezdeset godina, on je takođe ilustrovao Tom i Jerry, Daffy Duck, Popeye i Alvin i Chipmunks. Osim toga, animirao je žohare za niz televizijskih reklama za Raid bug sprej.

Započeo je svoj rad u animaciji u Walt Disney Studiosu, kojem se pridružio u srednjoj školi i gde je radio sa timom na prvom animiranom filmu kompanije “Snježana i sedam patuljaka”.

Ubrzo se pridružio animacijskoj kući koja će postati Warner Bros., gdje će raditi sa direktorima animacije Tex Avery na novoj verziji studijskog zeca koji je preimenovan u Bugs Bunny za svoj kratki debi iz 1940. godine, “Wild Hare”.

Prema L.A. Timesu, studijski “pre-Bugs” zec bio je “previše sladak, tako da me je Teks zamolio da uradim [drugi]”, rekao je Givens Michaelu Barrierju, autoru “Hollywood Cartoons: američka animacija u zlatno doba”.

Zajedno sa lovcem Elmrom Fudom, Bugs je postao zvijezda crtanog filma.