Angelina Jolie reagovala jer tri zemlje ne žele prikazati “Eternals”

Saudijska Arabija, Kuvajt i Katar odbijaju prikazati film “Eternals” dok se iz ovog ostvarenja ne izbace svi dijelovi koji promovišu istospolne veze, a njihovu odluku komentarisala je članica glumačke ekipe Marvelovog filma Angelina Jolie.

Jolie, koja u filmu “Eternals” tumači lik Thene, komentarisala je zahtjev ove tri zemlje da Disney napravi izmjene na filmu kako bi one dopustile njegovo prikazivanje. Disney nije prihvatio ovaj zahtjev.

“Tužna sam jer ta publika neće imati priliku da pregleda sjajan film. Ujedno sam ponosna na Marvel jer je odbio njihov zahtjev. Još uvijek ne mogu razumjeti da živimo u svijetu u kojem ljudi ne mogu posmatrati Phastosovu porodicu kao prelijepu zajednicu koja je ispunjena ljubavlju. Ne shvatam zašto takvo nešto može razljutiti ikoga ili zašto to neki vide kao prijetnju. Neodobravanje i nepoštovanje takvih stvari je ignorantno”, rekla je Jolie.

Podsjetimo, riječ je o braku Phastosa (Brian Tyree Henry) i Bena (Haaz Sleiman), što je ujedno prvi put da je u nekom Marvelovom filmu prikazana istospolna veza.

Film “Eternals” u kinima je od početka ovog mjeseca, a režiju potpisuje Chloe Zhao, uspješna rediteljica čiji je film “Nomadland” ove godine obilježio dodjelu Oscara.