Angelina Jolie jedina žena na listi najplaćenijih glumaca

Glumica koja je najviše zaradila u protekloj godini (33 miliona dolara) neupitno je Angelina Jolie, koja je, ujedno i jedina žena na top deset listi najplaćenijih glumaca. Prvo mjesto, prema podacima Filmske akademije New York, pripalo je Robertu Downey Jr., koji se 2013. godine obogatio za nevjerovatnih 75 miliona dolara.

Odmah ispod superheroja Iron Mena našao se Channing Tatum sa čak 60 miliona dolara, dok je osmo mjesto, sa 55 miliona, na ovoj prestižnoj listi zauzeo fatalni gospodin Hugh Jackman.

Samo četiri miliona manje za 12 mjeseci u protekloj godini uzeo je Mark Wahlberg, dok ga prate Dwayne Johnson, kao i neizostavni Leonardo DiCarpio, Adam Sandler i Tom Cruise.

Liam Neeson zaradio je 31,5 miliona, te tako omogućio Angelini da dođe ispred njega i nađe se u samom vrhu bogataša Hollywooda.

Osim Angeline, zarade ostalih holivudskih glumica ne mogu se mjeriti sa zaradom njihovih kolega. Tako je među najplaćenijima Jennifer Lawrence, koja je zaradila 26 miliona dolara, zatim Kristen Stewart sa zaradom od 21,5 milion,Jennifer Aniston sa 20 miliona i Emaa Stone sa zaradom od 16 miliona dolara.

avaz.ba