Analis Brakensik digla ruku na sebe, a radila u organizaciji koja se bavi prevencijom samoubistava!

Jednom porukom na Instagramu nagovijestila je da će se odlučiti na užasni korak. Naime, manekenka i glumica Analis Brakensik pronađena je mrtva u svojoj kući u Sydneyu, a uzrok smrti je samoubistvo, prenosi “People”.

Brakensikova je karijeru počela 1997. godine u hit seriji “Nestašne godine” gdje je igrala Stefani, zatim je ostvarila uloge u serijama “Home and away” i “Pizza”.

Paralelno se bavila manekenstvom, a bila je i zaštitno lice organizacije “R U OK” koja skreće pažnju na probleme sa mentalnim zdravljem i bavi se prevencijom samoubistva.

Policija je provalila u kuću manekenke nakon što je ostavila zabrinjavajuću poruku na Instagramu, u kojoj je napisala da je njen svijet prevrnut naglavačke. Njeni prijatelji su se zabrinuli, pošto se nije javljala na telefon, i pozvali su policiju.

Brakensikova je ranije govorila o borbi sa depresijom, zbog čega se i povezala sa organizacijom za zaštitu mentalnog zdravlja.

– Skrhani smo vješću o njenoj smrti. Voljeli smo je i poštovali, i upućujemo saučešće od srca njenim najmilijima – saopštila je organizacija “R U OK”.