Amy Adams dobila svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih

‘Nisam mislila da ću plakati’ izjavila je emotivna Amy Adams dok je u društvu muža i kćerke primala svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.

Pet puta nominovana za Oscara, glumica Amy Adams je u srijedu dobila svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Holivudu. Ovo je 2.598 zvijezda koja je dodijeljena nekoj slavnoj osobi.

Uvodne govore održali su režiser filma ‘Arrival‘, Denis Villeneuve, i Jeremy Renner koji zajedno sa Amy Adams igra glavnu ulogu u spomenutom filmu.

Film ‘Arrival’ imao je sedam nominacija za Zlatni globus za filmove iz 2016. godine.

Amy Adams rođena je 20.08.2074. godine u Vicenzi, Italija, a odrasla je u Koloradu.

Adams je počela svoj posao kao plesačica u Koloradu, ali ju je 1995. godine zapazio režiser Michael Brindisi.

1999. godine prvi put se pojavila u filmu “Drop Dead Gorgeous.” Iste godine se seli u Los Angeles gdje snima film “Manchester Prep”, baziran na filmu “Cruel Intentions”. Međutim, film je otkazan a snimljeni kadrovi su iskorišteni za film “Cruel Intentions 2”.

Zatim je glumila u niskobudžetnom filmu “Psycho Beach Party” a gostovala je i u serijama: “The West Wing”, “The Office”, “That ’70s Show”, “Charmed”, “Buffy the Vampire Slayer”, i “Smallville.”

2002. godine Adams je glumila medicinsku sestru u Spielbergovom filmu “Catch Me If You Can”, u kojem glavne uloge igraju Leonardo DiCaprio i Tom Hanks.

Prvi put je bila nominirana za Oscara 2006. godine za ulogu u filmu “Junebug.”
Njene ostale nominacije za Oscara uključuju filmove: “Doubt”, “The Fighter”, “The Master”, “American Hustle”.

Dobitnica je Zlatnog globusa za uloge u filmovima “American Hustle” i “Big Eyes”.

Ostali filmovi u kojima je glumila su: “Man of Steel”, “Batman v. Superman: Dawn of Justice”, “Justice League”, “Nocturnal Animals”, “Her”, “Julie and Julia”, “Enchanted”, “Trouble with the Curve”, “On The Road”, “Night at the Museum: Battle of the Smithsonian”, “Sunshine Cleaning”, “Charlie Wilson’s War” i “Miss Pettigrew Lives for a Day”.