Vijesti

Amra Čerkezović na svjetskim podijima

Amra-CerkezovicTkanine planetarnih kreatora

Međunarodni model i manekenka, 21-godišnja Tuzlanka Amra Čerkezović što je učestvovala u zadnjoj “crusing” kampanji Emporio Armani za slijedeći hladni period, u zadnje vrijeme pokazuje nakit i drago kamenje čuvenih kuća, poput galskog Choparda kaoi i moderne kratke frizure, mnoštva slavnih frizera planete.
Neobično tražena, članica je nekoliko poznatih agencija: Women Management, Storm, Sight, Scoop, sa sjedištima u Parizu, New Yorku, Londonu, Milanu ili Barceloni.

Visoka 178 cm, smeđe kose i zelenog pogleda, privlačna i suvremena manekenka čija se profesionalnost, ljubaznot, skromnost i uljudnost posebno cijene, u pomalo raškalasnoj modnoj sredini, vrijedno uči jezike i već priprema na najbolji mogući način, osobni napredak jer se upisala na studij marketinga u NYC-u.
Druženje sa svjetskim jet- setom je ne ometa vratiti se kući u Bosnu i provesti slobodno vrijeme u obiteljskoj kući, uz roditelje i mlađu sestru, u oklici Grada soli.

Osim što je nosila odjeću brandova poput Diora, Chanela, Kenzoa ili Givenchyja, bila je zaštitno lice Max Mare. Pobijedila je na lokalnom izboru za Elite Model 2011. godine a manje je poznato da je i na svjetskom natjecaju međunarodne tvrtke, bila među prvih 15 finalistica.

Džana Mujadžić