Amira Medunjanin predstavlja “Damar” u Lisinskom

amira-medunjaninSlavna po cijeloj Europi

Poznata interpretatorica, čuvena u svim dijelovima Starog kontinenta i “balkanska Billie Holiday “, Amira Medunjanin će petog prosinca nastupiti u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski. Zajedno sa nadarenom pjevačicom biti će njezina, uhodana ekipa vrhunskih glazbenika : pijanista iz Pariza, Bojan Zulfikarpašić, gitaristi Bosko Jović i Ante Gelo pa kontrabasist Zvonimir Šestak, uz poznati ansambl Zagrebačkih solista.

Medunjanin je prije godinu i pol dana nastupila u istoj dvorani a za nekoliko dana predstavlja hrvatskoj publici nove aranžmane, poznatih sevdalinki. Interpretatorica uspješno oživljava davne melodije što stoljećima čine i čuvaju bogatu kulturno glazbenu baštinu, Bosne i Hercegovine. Također će interpretirati dvije originalne, autorske kompozicije.

Novi, peti studijski album “Damar”, će zagrebačkim ljubiteljima sevdaha biti predstavljen pod nazivom : “Pjevat ćemo što nam srce zna”! Damar znači “životnu snagu, strast za postojanjem ili življenje punim dahom”. Damar je i razlika između “biti živ” i “živjeti”.
– Predanje kaže da se damar jednima ostvaruje, dok ga drugi ne posjeduju- ističe umjetnica. Smatram da ga svi imamo ali potrebna je prava, istinska ljubav da bi se pokrenuo.

Čuveni književnik Aleksandar Hemon je u predgovoru ostvarenja podvukao :
– Zanimljivo je zadovojstvo, svakodnevno proživljeno, što nadahnjuje najstarije pjesme i naracije koje izražavaju bol ali i radost. Upravo se i radi o istovremenom prisustvu tuge i onoga što nas čini ljudskim, označavajući dušu. Sadržaji melodija čine da pronalazimo popratne svjetove i nas same.

Džana Mujadžić