Američki režiser David Fincher adaptirat će britansku seriju “Utopija” (Utopia) za HBO,

Poznati američki režiser David Fincher adaptirat će britansku seriju “Utopija” (Utopia) za američku televizijsku mrežu HBO, piše časopis NME.

Tu 50-minutnu sci-fi dramu od januara prošle godine emituje britanski televizijski kanal Channel 4, a prati živote petero stranaca koji postaju bjegunci nakon što otkriju rukopis misterioznog stripa “Utopija” iz 1985. koji ih osvijesti o postojanju organizacije iz sjene The Network.

Oko stripa se prepliću brojni geekovski mitovi. Autor stripa je preminuo u umobolnici pod nerazjašnjenim okolnostima, a postoje teorije kako radnja stripa predviđa neke poprilično dramatične buduće događaje te kako postoji mitski drugi dio koji skriva odgovore na mnoga neodgovorena pitanja.

Druga sezona serije trebala bi se početi emitirati kasnije ove godine.

Fincher, koji je režirao filmske hitove poput “Društvena mreža” (The Social Network) i “Muškarci koji mrze žene” (The Girl With The Dragon Tattoo), pristao je nadgledati adaptaciju serije te će režirati pilot epizodu.

Scenarij za seriju će napisati Gillian Flynn koja je za Fincherov novi film “Gone Girl” već prilagodila scenarij prema svom istoimenom uspješnom romanu iz 2012.

Film bi se u oktobru trebao pojaviti u kinima, a glavne uloge tumače Ben Affleck i Rosamund Pike.

U centru zbivanja je priča o čovjeku koji je optužen za ubistvo supruge nakon što je ona nestala na njihovu petu godišnjicu braka. Muž postaje glavni sumnjivac zbog njihovog ionako teškog braka, činjenice da je potrošio suprugin novac kako bi započeo posao, povećao njeno životno osiguranje te što se sam po sebi doima bezosjećajno po pitanju njenog nestanka.

klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *