Home / Vijesti / Američki glumac Reg E. Cathey umro

Američki glumac Reg E. Cathey umro

Američki glumac Reg E. Cathey pronađen je mrtav sa nepunih 60. godin. Naime karijeru ovog talentiranog glumca obilježile su uloge u brojnim serijama, poput: “Outcast”, “Grimm”, “Oz”, “Zakon i red: Odjel za žrtve” i druge.

Ipak, jedna uloga donijela mu je svjetsku slavu te će ga zbog nje svi pamtiti, a riječ je o ulozi Freddyja Haysera u seriji ‘Kuća od karata’ za koju je 2015. dobio i prestižnu nagradu Emmy.

Naime, iako uzrok smrti još nije utvrđen, poznato je kako se Reg posljednjih mjeseci borio s karcinomom pluća pa se pretpostavlja kako bi to mogao biti jedan od uzroka ovako rane smrti. U službenom priopćenju iz Netflixa iskazali su duboku bol te saopštili kako ih je vijest o tragičnom događaju slomila. ‘Reg je bio dobar čovjek, odličan glumac, pravi gospodin’, napisali su.

Umrla zvijezda prvu je ulogu dobila u televizijskom filmu ‘A Doctor’s Story’ davne 1984. godine, a osim na malim ekranima, mnogi su uživali u njegovoj izvedbi na ‘daskama koje život znače’. Tako je nastupao u predstavi ‘Iskupljenje u Shawshanku’ na West Endu u Londonu. Što se tiče pojavljivanja na velikom ekranu, Reg je sporedne uloge igrao u filmovima “Maska”, “Sedam”, “Američki psiho” i “Fantastična četvorka” iz 2009. godine.