Američki glumac Reg E. Cathey umro

Američki glumac Reg E. Cathey pronađen je mrtav sa nepunih 60. godin. Naime karijeru ovog talentiranog glumca obilježile su uloge u brojnim serijama, poput: “Outcast”, “Grimm”, “Oz”, “Zakon i red: Odjel za žrtve” i druge.

Ipak, jedna uloga donijela mu je svjetsku slavu te će ga zbog nje svi pamtiti, a riječ je o ulozi Freddyja Haysera u seriji ‘Kuća od karata’ za koju je 2015. dobio i prestižnu nagradu Emmy.

Naime, iako uzrok smrti još nije utvrđen, poznato je kako se Reg posljednjih mjeseci borio s karcinomom pluća pa se pretpostavlja kako bi to mogao biti jedan od uzroka ovako rane smrti. U službenom priopćenju iz Netflixa iskazali su duboku bol te saopštili kako ih je vijest o tragičnom događaju slomila. ‘Reg je bio dobar čovjek, odličan glumac, pravi gospodin’, napisali su.

Umrla zvijezda prvu je ulogu dobila u televizijskom filmu ‘A Doctor’s Story’ davne 1984. godine, a osim na malim ekranima, mnogi su uživali u njegovoj izvedbi na ‘daskama koje život znače’. Tako je nastupao u predstavi ‘Iskupljenje u Shawshanku’ na West Endu u Londonu. Što se tiče pojavljivanja na velikom ekranu, Reg je sporedne uloge igrao u filmovima “Maska”, “Sedam”, “Američki psiho” i “Fantastična četvorka” iz 2009. godine.