‘All Woman Project’ dekompleksira modu

all-woman-projectSve žene su lijepe i dopadljive

Pokret “Women’s Equality Parti’s” se uključio u svjetsku kampanju o pozitivnosti ljudskog tijela, propagiranjem fizičkih različitosti na upravo započetom London Fashion Week-u, pozivajući kreatore da predstave modele svih tipova.

“All Woman Project” je djelo Charli Howard, manekenke tvorničkog broja 34, kojoj je objašnjeno da je “prekrupna” za učešće na modnim podijima. Poznato joj je kako je još uvijek tesko pronaći željene modele, ženama svih morfologija, posebno one viđene na fashion manisfestacijama i reklamnim posterima. Udružila se sa galskom kolegicom i blogericom Clémentine Desseaux pa su zajedno angažirale fotografkinje Lilly Cumming i Heater Hazzan, što su ostvarile predivne fotografije manekenki svih brojeva, među kojima su Iskra Lawrence, Denise Bidot, Barbie Ferreira, adroginski model Eliot Sailors, reperica Victoria Brito i aktivistica Shivani Persad.
Namjena kampanje je jednostavna: dvije manekenke nastoje pomoći mladim djevojkama i ženama svih doba bolje predstavljanje pred medijima.

-Nadamo se kako će “All Woman Project” potvrditi da vitke i oble manekenke mogu zajedno predstavljati modne kampanje i lijepo izgledati. Društvo i modni diktati današnjice nas navode na stid radi tjelesnih nepravilnosti, ali svi znamo da ništa nije ružno na ljudskom tijelu. Želimo da se žene prihvate kakve jesu, sve zaslužuju modna predstvaljanja. Nadamo se da će slijediti našu kampanju i pronaći njihovu siluetu među našim modelima?!

Džana Mujadžić

all-woman-project2