Alison Brie: Tražili su da skinem grudnjak na audiciji za ‘Entourage’

Alison Brie je otkrila da su tražili od nje da skine grudnjak na audiciji za jednu manju ulogu u HBO seriji ‘Entourage’.

Zvijezda serije ‘Community’ zgrožena je onim kroz šta žene moraju da prolaze na audicijama, izjavila je to tokom govora za  ATX Television Festival u Austinu, Texas.

‘Ranije u mojoj karijeri, bila sam na audiciji za tri rečenice u jednoj epizodi u seriji ‘Entourage’, i morala sam da hodam u bikiniju, ili što kraćem šorcu’, izjavila je ona.

‘A oni su mi rekli kao, ‘OK. Možeš li sad skinuti grudnjak?’, izjavila je glumica.

Za sada HBO nije komentirao njene izjaveT, ali zato su drugi osudili ono što prolaze žene na audicijama. Jedan od njih je i kasting direktor Jen Euston, koji je radio na serijama ‘Orange Is The New Black’ i ‘Girls’.

Serija je često bila problematična po pitanju seksizma koji se ponekad i podrazumijevao.

Kao rezultat toga, mnogi su bili zadovoljni kada je filmska verzija serije propala u kinima, te još popljuvana od strane kritičara.

A kada je riječ o audicijima, ne radi se samo o tome da se od vas traži da se skidate, iako je to svakako najgora stvar koja može da vam se desi.

“Ja sam prošla kroz audicije za Marvelove filmove i milion puta sam bila na audicijama za dvije-tri rečenice koje trebam izgovoriti u ulozi, i mi naprosto molimo i za takve uloge’, izjavila je Brie.

‘I drago mi je kada ih dobijem! To jeste brutalno, ali tako je kako je’, izjavila je glumica.

Ona trenutno igra glavnu ulogu u Netflixovoj seriji ‘Glow’ čija se radnja dovija u 1980-im.